Egy biorobot naplója

Birobotowa kalandjai egy észak-kelet magyarországi nagyváros közelebbről meg nem nevezett termelő egységében. Mert a munka pallérozza a jellemet és a termelés az, mely kéznyújtásnyira hozza a jövőt.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Darabszám pszichózis, fegyelmi, meg más ilyenek...

2008.04.29. 08:36 | biorobotowa | Szólj hozzá!

A múlt hét kalandosan telt el, de sajnos a délelőtti műszak annyira megviseli az idegrendszeremet, hogy valahogy mindig skipeltem a blog frissítését, de azért annyira sok minden nem is nagyon történt. Hacsak annyi nem, hogy pénteken sikerült megdönteni a sorról lejövő termékek számát, ami jelen esetben már nemcsak közelít, de meg is haladja az elvárt számot. A 108-as elvárással szemben lejött 118 majd, utána 50 perc alatt 93, ami szintén teljesen rendben van, asszem az pont az elvárt szám. Ezek után lehet nyomatni, hogy akkor jözhet a 130, meg ha egyszer megcsináltunk ennyit, akkor miért nem csinálunk meg mindig ennyit... Persze ezek után elfogyott a koffer és szombat délelőtt kilencig be se indult a termelés. Szóval tiszta cirkusz az egész. Teljes a jól megszervezett káosz, a felelősség eltologatás és a szar a szokásos módon ömlik ebben a gyárban is. Valahol a folyékony és a szilárd közötti szar ömlik itt is, mint minden munkahelyen. Azaz lefelé folyik és a legalsóbb szinten szétterül. A másik hír a héten, hogy megkaptuk az első fegyelminket. Ez kedden történt és vicces a történet. Hétfőn elfogyott a forgó rész (pontosabban szombaton hajnalban, amikor 12 óráztunk, hát az is vicces volt), majd miután legyártottunk 100 darabot, ismét elfogyott, szóval a 8 órás műszakból 1 órát termeltünk, a többiben takarítottunk. Igen ám, de a műszakváltást jelző csengő után, mely két percel a műszak vége előtt van, hát mi éppen álltunk. Készült rólunk szép fotó, és bár a sorvezetőnk lelépett már aznap fél egykor, másnap megkapta a fegyelmijét, mert a sor nem takarított. Ő meg tovább dobta a szaros hógolyót, ami nekünk persze annyit jelent, hogy 6 hónapig nem kaphatunk bónuszt (ez csak a legalább egy éve alkalmazásban álló melósoknak jár, tehát mondjuk a sorvezetőnknek érdekes csak, meg egy cég által alkalmazott kollégának, aki azonban aznap nem dolgozott ), de nekünk olyan nincs, szóval nem nagy kaland. Meg ha sikerül mégegyet összeszedni, akkor viszlát van. Ha... csakhogy nem kaptunk róla semmilyen írásbeli dokumentumot. Szóval szerintem ez a dolog el lett kallódva...

A bejegyzés trackback címe:

https://biorobot.blog.hu/api/trackback/id/tr19446474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása